Известие

Collapse
No announcement yet.

21W крушки на габаритите?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 21W крушки на габаритите?!?

Смених вече няколко различни крушки на габаритите и все не съм доволен от ефекта -обикновените жълтеят, други не се виждат през деня, диодните са слаби, но за сметка на това свети и чек-лампата и пр. Тъкмо се бях навил за Blue серията на Филипс или Осрам (макар че и те жълтеели) и попаднах случайно на 21-ватови крушки в изпълнение BAX9s, какъвто е всъщност цокълът на стандартните H6W крушки. При което веднага ми хрумнаха разни идеи. Може крушката да жълтее, но поне ще свети силно. А, ако свети наистина силно (както се и очаква), току-виж се получили прекрасни дневни светлини, които от догодина се очаква да станат целогодишно задължителни, но аз така или иначе си карам на светлини. Неизяснен за мен остава единствено въпросът дали няма да се сърди нещо инсталацията, ако се хакне такава крушка и дали съответно няма да разтопи нещо във фара, тъй като логично ще нагрява повече! Някой не е ли експериментирал с нещо подобно?

колега виж моя ефект
    Attached Files
    Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
    Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
    Alfa Romeo GT 1.8 TS
    Yamaha R6

Comment

Бе, то, хуу ефекта, ма пиши с кво е постигнат!
      PS: А и тва само габарити ли са?

Comment

да колега така ми свети габарита с лед крушки има тема в този раздел точно за тях
        Alfa Romeo GT 1.8 TS
        Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
          ...Неизяснен за мен остава единствено въпросът дали няма да се сърди нещо инсталацията, ако се хакне такава крушка и дали съответно няма да разтопи нещо във фара, тъй като логично ще нагрява повече! Някой не е ли експериментирал с нещо подобно?
          На теория, би трябвало да ти разтопи пластмасите около цокъла, още повече че караш целогодишно на фарове. 21W греят 3,5 пъти повече от 6W

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
            колега виж моя ефект

чека за изгоряла крушка не ти ли свети с тези светодиоди?
            Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
            Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
            Lancia Ypsilon '02

Comment

А бе, то на теория греят 3.5 пъти повече, ама пък крушките само на късите греят 10 пъти повече и нищо не разтапят. Но пък са на друго място, което има значение.
              А за диодите е ясно, че свети чекът, освен ако не се прави допълнителна интервенция с резистори, което обезсмисля операцията, ако се цели понижаване на консумацията. При тях ефектът е относително добър, но на пълен мрак. По здрач или на развиделяване все едно че не свети, да не говорим за през деня.

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                чека за изгоряла крушка не ти ли свети с тези светодиоди?
                с 0.5ст. за един резистор във всеки магазин за ел.материали ти решава проблема запояваш и всичко е 6+
                Alfa Romeo GT 1.8 TS
                Yamaha R6

Comment

Смених вече няколко различни крушки на габаритите и все не съм доволен от ефекта -обикновените жълтеят, други не се виждат през деня, диодните са слаби, но за сметка на това свети и чек-лампата и пр. Тъкмо се бях навил за Blue серията на Филипс или Осрам (макар че и те жълтеели) и попаднах случайно на 21-ватови крушки в изпълнение BAX9s, какъвто е всъщност цокълът на стандартните H6W крушки. При което веднага ми хрумнаха разни идеи. Може крушката да жълтее, но поне ще свети силно. А, ако свети наистина силно (както се и очаква), току-виж се получили прекрасни дневни светлини, които от догодина се очаква да станат целогодишно задължителни, но аз така или иначе си карам на светлини. Неизяснен за мен остава единствено въпросът дали няма да се сърди нещо инсталацията, ако се хакне такава крушка и дали съответно няма да разтопи нещо във фара, тъй като логично ще нагрява повече! Някой не е ли експериментирал с нещо подобно?
                  Колега ето го и моето решение

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...&page=2post#18
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колеги а знаете ли силните габарити как дразнят шофиорите отсреща,много е неприятно,то все едно си на дълги...Габарита не трябва да е силна светлина.
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                      Колеги а знаете ли силните габарити как дразнят шофиорите отсреща,много е неприятно,то все едно си на дълги...Габарита не трябва да е силна светлина.
                      А, това не го бях взел предвид. Трябва да се провери.
                      Иначе, за диодни заместители, досега не съм видял такива, които да ми харесат. При пълна тъмнина що годе се забелязват. Има ли малко дневна светлина, все едно си без тях. То не, че са необходими на светло де, ама габарит с обикновена крушка си се вижда и през деня, като е запален.

Comment

А, това не го бях взел предвид. Трябва да се провери.
                        Иначе, за диодни заместители, досега не съм видял такива, които да ми харесат. При пълна тъмнина що годе се забелязват. Има ли малко дневна светлина, все едно си без тях. То не, че са необходими на светло де, ама габарит с обикновена крушка си се вижда и през деня, като е запален.
                        Аз се занимавам с такива неща,и съм пробвал доста габарити,бях си сложил на мойта едни едно-диодни и светеха толкова много че постоянно ми присветкаха и ги махнах.Жълтите (обикновенни) се забелязват през деня защото са по далече от дневната светлина докато белите по трудно се забелязват защото са по близко до дневната светлина

Comment

Има го и тоя момент заради цвета на светлината. А това със заслепяването при някои фарове може и да е вярно. На 156-цата крушката е забита зад преградата между късите и дългите и не знам как би заслепявала, щото габаритът свети само с отразена и разсеяна светлина.

Comment

Има го и тоя момент заради цвета на светлината. А това със заслепяването при някои фарове може и да е вярно. На 156-цата крушката е забита зад преградата между късите и дългите и не знам как би заслепявала, щото габаритът свети само с отразена и разсеяна светлина.
                            Найстина незнам за 156,на моята 146 и като гледам и снимката на 147-цата ефекта е ужасен

Comment

колега по приятно не съм виждал да свети габарит това за мен е оптималния вариант като прибавим ксенона от същия цвят а за заслепяване въобще неможе да се говори
                              Alfa Romeo GT 1.8 TS
                              Yamaha R6

Comment

Working...
                              X